26 juni 2017

Stagiair Webredactie Hart van Nederland

Over SBS:

SBS Productions B.V. is het in-huis productie bedrijf van SBS, een creatief full media bedrijf dat opereert in een dynamische branche. We zijn gespecialiseerd in het produceren van nieuws gerelateerde televisieprogramma’s, waaronder het bekende Hart van Nederland, Shownieuws en Piets Weerbericht. Daarnaast produceren we een breed scala aan Infotainment programma’s zoals Lachen om Home Video’s, Reportage, De 25 Grootste, De Vierdaagse, Veronica Music en uiteenlopende (commerciële) specials. Bij SBS Productions B.V. werk je in een inspirerende omgeving met enthousiaste en gedreven mensen.

Over afdeling:
Hart van Nederland is het dagelijkse nieuwsprogramma van SBS6 en is online sterk vertegenwoordigd met een website en een app. Hart van Nederland investeert veel in social media en staat in de top 5 van grootste nieuwsmerken op Facebook. Ook op Instagram en Twitter kun je een actieve rol van onze verslaggevers en redacteuren verwachten.

Hoofdtaken:
Wij bieden een uitstekend begeleide stage waarin je je snel kunt ontwikkelen met een grote mate van zelfstandigheid. Je leert omgaan met systemen als WordPress, Filemaker, Mediacentral en iNews.

Jouw profiel:
Onze webstagiair heeft veel affiniteit met online journalistiek, is zich er van bewust dat online video tegenwoordig bepalend is voor het succes van welk nieuwsmerk dan ook, en weet moeiteloos de weg te vinden op social media.
Eigen initiatief en verantwoordelijkheid en een prettige werksfeer zijn trefwoorden die wij erg belangrijk vinden.

Opleiding en ervaring:
Een opleiding op minimaal HBO-niveau is een vereiste, waarbij een journalistieke opleiding de voorkeur geniet.

Wij bieden:
een leerzame stageplaats aan.

De stage begint per 1 september 2017. De duur is drie maanden en het gaat om 40 uur per week.