11 september 2017

Junior Digital Campaign Manager

Over SBS:

SBS Broadcasting B.V. (SBS) is een mediabedrijf dat opereert in een dynamische wereld. Met de tv-zenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9 zijn we één van de drie grote aanbieders van televisie in Nederland. Daarnaast maken ook het video on demand-platform KIJK, SBS Productions (producent van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws) en multi channel network Social1nfluencers deel uit van SBS. SBS is in Amsterdam gevestigd, telt ruim 400 werknemers en is volledig onderdeel van Talpa Holding.

Over afdeling:
De veranderingen in media en het tv-landschap volgen elkaar snel op. Daarbij speelt digitalisering een grote rol. We zien we dat online video een van de belangrijkste middelen is en verder geoptimaliseerd moet worden. Hierbij ligt de nadruk op het verder uitbouwen van programmatic buying en het maximaliseren van de omzet. Om de volgende stap in online video te maken is de afdeling Business Intelligence & Strategy op zoek naar een: Junior Digital Campaign Manager.

De afdeling Business Intelligence & Strategy is opgebouwd uit vier afdelingen; Marketing Intelligence, Consumer Intelligence, Yield en Digital Performance & Optimization. Deze afdelingen voorzien in analyses en argumentatie ten behoeve van het realiseren van de omzetdoelstellingen en strategische afwegingen.

Hoofdtaken:
- Inboeken van video en display campagnes
- Projectmanagement, ontvangen-testen-adviseren omtrent materiaal
- Uitvoeren van inventory checks
- Procesbewaking aanleveren materiaal
- Post campaign reporting verzorgen en versturen
- Adviseren van inzet merken en bijbehorende inventory
- Het leveren van interne- en externe adverteerderrapportages over de voortgang en de resultaten van de campagnes
- Het assisteren bij de ontwikkeling en implementatie van nieuwe advertising producten en diensten in samenwerking met de interne stakeholders
- Het optimaliseren van regulier ingekochte campagnes, 3rd party tags, deal ID’s en PMP en maximaliseren van fill rate en omzet.

Jouw profiel:
- Je bent een “digital native”;
- Je bent analytisch, flexibel, stressbestendig en weet prioriteiten te stellen;
- Je hebt een proactieve en gedreven instelling en je bent bovendien nauwkeurig;
- Je bent zelfstandig en kijkt altijd hoe het beter kan.

Opleiding en ervaring:
- HBO werk- en denkniveau;
- Excellente kennis en vaardigheid in het gebruik van Excel;
- Ervaring met comScore, Google Analytics, AdWords, admanagement systemen, SSP’s en/of DSP’s is een pre.
- Werkervaring binnen het digital vakgebied is een pré;

Wij bieden:
Een uitdagende fulltime functie (op basis van een 40-urige werkweek) in een dynamische bij een jong en gedreven organisatie (gevestigd in Amsterdam) in een professionele en informele werkomgeving waar je collega’s klaarstaan om je waar nodig te ondersteunen. Onze primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn concurrerend.