20 april 2017

Bureauredacteur Shownieuws

Over SBS:

SBS Productions B.V. is het in-huis productie bedrijf van SBS, een creatief full media bedrijf dat opereert in een dynamische branche. We zijn gespecialiseerd in het produceren van nieuws gerelateerde televisieprogramma’s, waaronder het bekende Hart van Nederland, Shownieuws en Piets Weerbericht. Daarnaast produceren we een breed scala aan Infotainment programma’s zoals Lachen om Home Video’s, Reportage, De 25 Grootste, De Vierdaagse, Veronica Music en uiteenlopende (commerciële) specials. Bij SBS Productions B.V. werk je in een inspirerende omgeving met enthousiaste en gedreven mensen.

Over afdeling:
Voor de Redactie van Shownieuws - zijn wij op zoek naar een: Bureauredacteur

Hoofdtaken:
Je hebt een brede interesse op het gebied van (showbizz)nieuws of informatieve programma's en je weet deze interesse te gebruiken in je werk. Je bent in staat verrassende ideeën en invalshoeken voor onderwerpen ten behoeve van de uitzendingen aan te dragen en tot een goed item te brengen. Je bent bezig met het nieuws van de dag en je hebt een goed netwerk waar je leuke onderwerpen uit weet te halen. Je regelt gasten, premières, maar ook leuke tijdloze onderwerpen, etc.

Jouw profiel:
Een positief kritische, heldere mening, collegialiteit en enthousiasme kenmerken je stijl van werken. Vanzelfsprekend heb je een uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift en heb je een vlotte en snelle pen. Iemand zonder 9-5 mentaliteit, want je werkt in roosterverband, ook in de avonden en weekenden.

Opleiding en ervaring:
Wij zoeken een televisiejournalist met minimaal een jaar werkervaring op het gebied van (showbizz)nieuws of informatieve programma's en we verwachten dat je minimaal de School voor Journalistiek of andere relevante Hbo-opleiding hebt afgerond.

Wij bieden:
Een uitdagende functie op basis van een 40-urige werkweek bij een jonge, gedreven organisatie in Amsterdam met uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de CAO van SBS Productions B.V.