31 juli 2017

Account Manager SBS Digital

Over SBS:

SBS Broadcasting B.V. (SBS) is een mediabedrijf dat opereert in een dynamische wereld. Met de tv-zenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9 zijn we één van de drie grote aanbieders van televisie in Nederland. Daarnaast maken ook het video on demand-platform KIJK, SBS Productions (producent van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws) en multi channel network Social1nfluencers deel uit van SBS. SBS is in Amsterdam gevestigd, telt ruim 400 werknemers en is volledig onderdeel van Talpa Holding.

Over afdeling:
Op de afdeling SBS Digital zijn we op zoek naar een gedreven Account Manager Digital.

Hoofdtaken:
De Accountmanager Digital is primair verantwoordelijk voor de verkoop van het online video bereik van SBS en haar partners. Secundair werkt de Accountmanager Digital nauw samen met de afdelingen Account en Branded Content voor het door vertalen van sponsorconcepten en tv-campagnes naar relevante interactieve oplossingen (bijvoorbeeld online (video) advertising, content integratie, sponsoring, lead generation etc.).

Als Account Manager Digital:
- Ben je extern het aanspreekpunt voor mediabureaus en adverteerders inzake commerciële digitale projecten en intern het aanspreekpunt voor de afdelingen Account en Branded Partnerships
- Informeer, adviseer en werf je actief (potentiële) opdrachtgevers en adverteerders en heb je als taak relaties verder uit te bouwen
- Vertaal je marketing-/communicatiedoelstellingen van adverteerders naar passende online media strategieën;
- Ben je verantwoordelijk voor eigen projecten en rapporteer je direct aan de Senior Accountmanager Digital

Jouw profiel:
Je beschikt over aantoonbare werkervaring in Accountmanagement en beschik je over een uitstekend netwerk bij adverteerders en (online) mediabureaus.

Opleiding en ervaring:
Wij zoeken: een gemotiveerde kandidaat die beschikt over een afgeronde HBO-opleiding bij voorkeur in de richting Marketing / Communicatie. Je hebt minstens twee jaar werkervaring in een commerciële functie op het gebied van Digital advertising (ervaring bij een media-exploitant is een pré).

Wij bieden:
Wij bieden: een uitdagende fulltime functie op basis van een 40-urige werkweek bij een jonge, gedreven organisatie in Amsterdam met uitstekende arbeidsvoorwaarden.