20 maart 2017

Hoogbejaarden maken de reis van hun leven in De wereld rond met 80-jarigen

Senior Communicatieadviseur SBS6 Roos Franssen Utopia, Mr. Frank Visser doet uitspraak, Smerige zaken, De wereld rond met 80-jarigen, Holland Casino: met de kaarten op tafel

Dat het nooit te laat is om nog iets van de wereld te zien, bewijst het nieuwe feel good-programma De wereld rond met 80-jarigen bij SBS6. Acht hoogbejaarden die nog volop in het leven staan, krijgen de kans om samen een wereldreis te maken. Allemaal hebben ze een droom die zich afspeelt ver buiten de landsgrenzen. Toch zijn de meesten nog nooit in het buitenland geweest. Een paar van hen zijn zelfs niet verder gekomen dan hun eigen dorp. De vier mannen en vier vrouwen kennen elkaar van tevoren niet, maar beleven dit unieke avontuur met elkaar. Presentator Dennis van der Geest reist met de ouderen mee en begeleidt hen tijdens de reis. De wereld rond met 80-jarigen is vanaf donderdag 11 mei te zien bij SBS6.

Elke hoogbejaarde heeft een ultieme droom die alleen maar kan uitkomen in het buitenland. Zo wil de een dolgraag een huskytocht meemaken en de ander een helikoptervlucht over een jungle. De wereldreis doet daarom bijna alle continenten aan, waarbij er tussenstops worden gemaakt in acht verschillende landen. In elke aflevering komt één droom uit, waarbij in elk land uiteraard ook de toeristische trekpleisters worden bezocht. Gaandeweg ontdekt Dennis dat zaken die voor de meesten normaal zijn, dat voor de ouderen absoluut niet zijn. Hoe check je in op een vliegveld? Hoe maak je jezelf verstaanbaar in een vreemde taal? En hoe werkt de smartphone die ze krijgen om contact te houden met het thuisfront? Eén ding is duidelijk: alle 80-jarigen gaan er helemaal voor!

Dennis van der Geest kijkt uit naar deze bijzondere uitzendingen. “In het dagelijks leven komen deze mensen vaak niet veel verder dan de supermarkt in hun dorp. Nu maken ze een reis rond de wereld waar menig avontuurlijke twintiger jaloers op zou zijn. Het was fantastisch om met hen de wereld over te mogen gaan! Alsof ze elkaar al jaren kennen leven ze met elkaar mee, en beleven ze met elkaar hoe ieders droom werkelijkheid wordt.”

Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf donderdag 11 mei van 21.30 uur tot 22.30 uur bij SBS6