Navigatie

Veronica brengt Titanic-weekend op 14 en 15 april

Gepubliceerd op vrijdag 23 maart 2012 om 12:38u

Honderd jaar na de bekendste maritieme ramp


Op 15 april is het precies honderd jaar geleden dat de RMS Titanic is gezonken. Ter nagedachtenis aan deze tragische gebeurtenis brengt Veronica in het weekend van 14 en 15 april de miniserie Titanic. De epische serie bestaat uit een bijzondere navertelling van de gedoemde reis. Door de ogen van diverse karakters uit verschillende sociale klassen wordt een fascinerende kijk in de wereld van 1912 en de tragische gebeurtenis gegeven. Titanic is op zaterdag 14 en zondag 15 april bij Veronica te zien vanaf 22.20 uur.

De Oscar-winnende schrijver Julian Fellowes en de met een BAFTA-award bekroonde producent Nigel Stafford-Clark hebben de handen ineen geslagen en samen een miniserie gecreëerd over de Titanic. Een van de meest bekende en dramatische rampen ooit. In vier delen wordt het verhaal verteld over de fatale aanvaring met een ijsberg op 15 april 1912. Wat niemand voor mogelijk hield, geschiedde: Het zogenaamd onzinkbare luxeschip ging ten onder. De serie belicht de gebeurtenis vanuit diverse sociale klassen, van de rijke elite tot de crewleden. Door de ogen van verschillende karakters wordt een fascinerend inzicht gegeven in het noodlottige voorval, waarbij 1517 passagiers om het leven kwamen.

Graaf en gravin van Manton

In de eerste aflevering wordt het verhaal verteld van de graaf en gravin van Manton die een perfect huwelijk hebben, maar erachter komen dat ze toch minder gelukkig zijn dan ze dachten. Het koppel maakt de overtocht met hun twee kinderen en krijgt te maken met schandalen die de ronde doen rondom hun dochter Georgiana. Ook volgt de serie het leven aan boord van John en Muriel Batley die in een huwelijkscrisis verkeren. De trip naar New York is voor hen een vlucht uit hun huidige bestaan. Daarnaast speelt het personeel een prominente rol in de serie. Zo worden onder andere de spanningen tussen kelner Paolo en stewardess Annie uitgelicht en wordt het verhaal verteld van officier Steven Waddington.

Titanic

Op zaterdag 14 en zondag 15 april om 22.20 uur bij Veronica
www.veronicatv.nl/titanic