Navigatie

Paulien Huizinga helpt alleenstaande moeders aan nieuw geluk

Gepubliceerd op donderdag 01 maart 2012 om 12:08u

Wie vindt haar ware Jakob in Zorgeloos Verliefd?


Moeder zijn is sowieso al een zwaar ‘beroep’ en dat geldt zeker als je er alleen voor staat. Een grote groep vrouwen heeft weinig tot geen tijd voor zichzelf, laat staan voor de liefde. In Zorgeloos Verliefd wordt hen een helpende hand geboden. Hun zelfvertrouwen krijgt een boost, ze krijgen een make-over en daten met verschillende mannen in de hoop hun ware Jakob te vinden. Een romantische reis zorgt ervoor dat de vrouwen echt zorgeloos van hun nieuwe liefde kunnen gaan genieten. Paulien Huizinga presenteert het programma. Zorgeloos Verliefd is vanaf woensdag 7 maart om 20.30 uur te zien bij SBS 6.

Binnen- en buitenlandse tripjes

In elke aflevering van Zorgeloos Verliefd staat één vrouw centraal – alleenstaand, gescheiden of weduwe – die de euro’s onvermoeibaar om blijft draaien om haar kinderen het beste te geven. Uit alle aanmeldingen selecteert ze zes mannen die worden uitgenodigd voor een eerste kennismaking bij haar thuis. Op de ontmoeting ligt de nodige druk, want van de zes mannen vallen er direct drie af. De drie leukste vrijgezellen mogen met de vrouw mee naar een romantische locatie in Nederland. Daar leert ze hen in drie dagen beter kennen tijdens verschillende activiteiten. Twee mannen blijven na deze trip over en met hen maakt zij een reis naar een buitenlandse stad. En niet alleen zij, maar ook de kinderen van de vrouw komen daar naartoe. Een nieuwe liefde moet nu eenmaal ook met de kinderen overweg kunnen. Na die twee dates volgt de allesbepalende keuze: met wie van de twee ziet ze mogelijkheden voor een toekomst samen? En niet geheel onbelangrijk: is dat gevoel wederzijds?

Aflevering 1

In de eerste aflevering staat de vrijgezelle Janinde, moeder van zoontje Bo, centraal. Nadat zij en haar ex uit elkaar gingen, liepen de schulden op. Ze werkt fulltime en keihard als teamleider in de zorg om deze zo snel mogelijk af te kunnen lossen. Haar salaris gaat rechtstreeks naar de schuldeisers en de komende twee jaar krijgt ze per week 60 euro om van rond te komen. Janinde volgt dit traject vrijwillig in de hoop dat zij en haar zoontje Bo zo snel mogelijk weer een normaal leven kunnen leiden. Ze wil dolgraag een nieuwe man leren kennen, maar heeft in deze situatie geen tijd of geld om met een leuke man te daten. In de eerste aflevering van Zorgeloos Verliefd gaat Janinde het avontuur aan om de liefde van haar leven te vinden. Na de kennismaking met de zes mannen bij haar thuis en de romantische trip met de overgebleven drie in eigen land, vertrekt zij uiteindelijk met twee mannen naar het prachtige Tel Aviv.