Navigatie

Nieuwe serie A Gifted Man op donderdagavond Net5

Gepubliceerd op woensdag 25 januari 2012 om 9:34u

Van de schrijvers van Erin Brockovich & The Silence of the Lambs


Vanaf maart staat de donderdagavond van Net5 in het teken van series. Allereerst zijn om 20.30 uur gloednieuwe afleveringen van de serie Body of Proof te zien. Hierin speelt Dana Delany een zeer getalenteerde schouwarts die vele moorden oplost, maar ondertussen worstelt met haar privé-leven. Vervolgens start om 21.25 uur de nieuwe serie A Gifted Man. Patrick Wilson is de briljante en keiharde chirurg Michael Holt die door een vreemde ontmoeting met zijn grote liefde belangrijke levenslessen leert. A Gifted Man is van de schrijvers van onder andere Erin Brockovich en The Silence of the Lambs en heeft een veelvuldig met prijzen bekroonde cast. Beide series zijn vanaf donderdag 1 maart te zien op Net5.

Egoïstisch en eenzaam
Michael Holt (Patrick Wilson) is een ontzettend getalenteerde arts die alles heeft waar een man van droomt: hij ziet er goed uit, heeft een mooi appartement, is gelukkig met zijn single bestaan en is de allerbeste in zijn vak, maar hij leeft een vrij egoïstisch en soms eenzaam leven. Op een dag komt Michael zijn ex-vrouw Anna tegen en dat is best opmerkelijk gezien het feit dat zij twee weken daarvoor door een auto-ongeluk om het leven is gekomen. Anna is voor Michael altijd de liefde van zijn leven gebleven. Nu ze Michael vraagt haar te helpen haar kliniek te redden, leert hij langzaam een aantal belangrijke levenslessen.

Talententeam
A Gifted Man heeft heel veel talent in huis. Op het cv van hoofdrolspeler Patrick Wilson staan onder andere een Golden Globe, een Emmy en een Tony-nominatie. Zijn tegenspelers zijn Julie Benz (bekend van de serie Dexter) en Margo Martindale. Deze laatste actrice won eind vorig jaar een Emmy voor haar rol in de serie Justified. De schrijvers van de serie zijn ook niet de minsten. Susannah Grant schreef onder andere de films Pocahontas, In her Shoes en Erin Brockovich en uit Jonathan Demme’s pen komen onder andere de klassiekers Philadelphia en The Silence of the Lambs. Voor deze laatste film mocht hij een Oscar in ontvangst nemen.

Body of Proof
Body of Proof draait om de zeer getalenteerde Megan Hunt (Dana Delany- bekend van Desperate Housewives). Ze was in het verleden een gerespecteerd neurochirurg die leefde voor haar werk. Door een zwaar ongeluk heeft Megan deze baan moeten opgeven. Nu werkt ze als lijkschouwer bij de politie en is ze erop gebrand om moorden op te lossen. Op 1 maart gaat Net5 verder met Body of Proof. In de zevende aflevering (‘All in the family’) is te zien hoe bewoners van een keurige woonwijk worden opgeschud wanneer een vader doodgestoken in zijn huis wordt gevonden. Als Megan de zaak probeert op te lossen, komt ook de herinnering aan de dood van haar eigen vader weer akelig naar boven. Ondertussen worstelt Megan nog steeds met de opvoeding van haar dochter Lacey en besluit Peter haar een handje te helpen.

Body of Proof: Vanaf donderdag 1 maart om 20.30 uur.
A Gifted Man: vanaf donderdag 1 maart om 21.25 uur.
Kijk voor een extra lange preview op www.net5.nl/agiftedman