Navigatie

Model in 1 Dag vanaf mei terug bij Net5

Gepubliceerd op woensdag 21 maart 2012 om 9:57u

Net5 brengt vanaf mei het programma Model in 1 Dag terug op tv. Daarmee gaat de zender op zoek naar hét nieuwe topmodel dat zich kan gaan meten met iconen als Doutzen Kroes en Yfke Sturm. Binnen een dag moeten fotograaf/modellenscout Otto van den Toorn en Nancy Schoenmakers ieder een meisje van de straat plukken, haar omtoveren tot model en zo mooi mogelijk fotograferen. Dit alles onder heftige tijdsdruk want de onverbiddelijke vakjury wacht. Zij bepaalt welk meisje wint en wordt opgenomen in het modellenbestand van MaxModels. Model in 1 Dag is vanaf dinsdag 1 mei wekelijks om 21.30 uur te zien bij Net5.

Op straat ontdekt

Lara Stone, Gisele Bündchen, Adriana Lima, Yfke Sturm en zelfs Kate Moss; allemaal topmodellen die op straat zijn ontdekt. Het is de droom van vele jonge vrouwen en ook in Nederland is het mogelijk om te worden gescout. En die kans wordt nu nog groter! Otto en Nancy, beiden fotograaf en modellenscout, gaan deze keer de strijd met elkaar aan in Model in 1 Dag. In verschillende grote steden proberen zij in een race tegen de klok een meisje te vinden waarvan zij denken dat het een topmodel kan worden.

Kritische vakjury

Als ze het juiste meisje hebben gevonden, loopt de spanning pas echt op. De scouts werken samen met een vaste visagist en stylist die de gekozen meisjes van top tot teen stylen en opmaken tot een echt model. Daarna moet het meisje laten zien welke modellencapaciteiten ze in huis heeft door in drie verschillende outfits voor de camera te poseren. Het resultaat wordt beoordeeld door een kritische vakjury die speciaal voor het programma is samengesteld. De jury bepaalt per aflevering welk meisje Model in 1 dag wint. Zij wordt opgenomen in het bestand van MaxModels en wint een professionele fotoshoot voor de opbouw van haar porfolio.

Otto en Nancy scouten de komende weken voor Model in 1 Dag in onder andere Groningen, Amsterdam en Eindhoven. Meiden die altijd al model hebben willen worden, kunnen op www.net5.nl/modelin1dag zien waar ze precies naartoe moeten om kans te maken gescout te worden.

Model in 1 Dag

Vanaf dinsdag 1 mei wekelijks om 21.30 uur.
Voor meer informatie: www.net5.nl/modelin1dag