Navigatie

Hoge eisen en bemoeizucht in Wie Trouwt Mijn Zoon?

Gepubliceerd op donderdag 16 augustus 2012 om 12:34u

In Wie Trouwt Mijn Zoon? zoeken vier moeders en een vader een partner voor hun zoon. Jeffrey, Jesper, Joey, Sebastiaan en Angelo wonen nog thuis en hebben de ideale partner nog niet gevonden. Hun ouders zijn het zat en vinden het de hoogste tijd dat hun kroost de ware vindt en –belangrijker- eindelijk het ouderlijk huis verlaat. Ze nemen het heft in eigen hand en starten de zoektocht naar de ware liefde voor hun zoons. De geschikte partner vinden lijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan, want de ouders stellen hoge eisen en bemoeien zich werkelijk overal mee. Kunnen zij hun zoons eigenlijk wel loslaten en is er wel iemand goed genoeg? Wie Trouwt Mijn Zoon? wordt gepresenteerd door Erik van der Hoff en is vanaf maandag 27 augustus wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6.

In de eerste aflevering ontmoeten de zoons elk tien potentiële partners tijdens een speeddate. Wat zij niet weten, is dat hun vader of moeder meekijkt en hun eigen favorieten kiest. Ouder en zoon zullen het vervolgens eens moeten worden: wie valt er af en wie heeft er genoeg potentie om door te gaan? Meteen blijkt dat Jeffrey niet zonder de wijze raad van zijn moeder kan. Na een heftige eliminatieronde blijven er nog vijf partners over. De discussie tussen ouder en zoon begint dan pas echt en al snel stijgt de bemoeizucht van de ouders naar een hoogtepunt. Dat is niet voor niets, want in de tweede aflevering, waarin de zoons op date gaan, ontvangen de ouders een ´secret mail´ van Erik van der Hoff. Hierin staat schokkende informatie die de partners opeens in een heel ander daglicht zet.

Kuiltjes in haar wangen

Joey, Angelo, Sebastiaan, Jesper en Jeffrey zijn de vijf vrijgezellen die nog altijd bij hun moeder of vader thuis wonen en op zoek zijn naar de juiste partner. Bij de 24-jarige Joey staat verzorging hoog in het vaandel, zijn wens: een vriendin met pit en kuiltjes in haar wangen. Zijn moeder Ans is vooral op zoek naar een lief en eerlijk meisje voor Joey. De vrolijke Brabander Angelo (34) is met zijn moeder twee handen op één buik en is op zoek naar een eerlijke man die dol is op gezelligheid. Maar moeder Ansje geeft haar ‘skattie’ niet zomaar weg!

Langs de lijn op zaterdag

Sleutelen aan oude motorvoertuigen is de grootste hobby van de 29-jarige Sebastiaan. Hier mag zijn toekomstige vrouw geen problemen mee hebben. Moeder Monique heeft de deadline gesteld dat Sebastiaan voor zijn 30ste het ouderlijk huis verlaat, het liefst met een doortastende vrouw aan zijn zijde. De 26-jarige Jesper is samen met zijn vader Joop op zoek naar een vrouw die haar eigen leven leidt, maar toch zaterdag langs de lijn staat om de voetballende Jesper aan te moedigen. Knuffelbeer Jeffrey (24) woont met veel plezier nog thuis bij zijn moeder, die hij beschrijft als zijn beste vriendin. Hij is op zoek naar een vrouw die niet twijfelt. Carine, de moeder van Jeffrey vindt het vooral belangrijk dat haar toekomstige schoondochter eerlijk is, maar is iedereen dat wel?

Erik van der Hoff

De vijf vrijgezelle mannen en hun ouders worden begeleid door Erik van der Hoff in de zoektocht naar de ware liefde. Erik is erg enthousiast over het presenteren van dit programma. “Het is echt een programma voor mij, omdat het om mensen draait en ik hier graag aan mee werk. Ik kan goed begrijpen dat de deelnemers zich hebben opgegeven. Je ziet in een hele korte tijd heel veel potentiële partners voorbij komen en om dit samen met je vader of moeder te doen is toch wel erg leuk!” Bekijk hier de video met Erik van der Hoff, waarin hij zijn verwachtingen over het programma uitspreekt.

Wie Trouwt Mijn Zoon?
Vanaf maandag 27 augustus om 21.30 uur bij SBS6, na Villa Morero.
sbs6.nl/wietrouwtmijnzoon