Navigatie

Hobbykoks verrast met gloednieuwe keuken

Gepubliceerd op donderdag 08 maart 2012 om 12:02u

Vivian Reijs presenteert vanaf half april Fix this Kitchen bij SBS 6


Veel hobbykoks in Nederland koken in een keuken die dringend aan vervanging toe is en niet goed past bij hun huidige stijl van koken. In het nieuwe programma Fix this Kitchen worden deze kookliefhebbers verrast met de keuken van hun dromen. Tijdens de metamorfose van hun kookplek vertrekken de amateurkoks naar een restaurant waar zij een masterclass krijgen van een topkok. Aan het einde van het programma keren zij terug naar huis om dit gerecht voor vrienden en familie te maken in hun gloednieuwe keuken. Fix this Kitchen wordt gepresenteerd door Vivian Reijs en is vanaf zondag 15 april om 17.30 uur te zien bij SBS 6.

De hobbykoks die in Fix this Kitchen verrast worden, koken voor familie en vrienden graag de sterren van de hemel. Ze moeten dit doen in een keuken die zijn beste tijd heeft gehad, onhandig is gebouwd of gewoon niet toereikend is qua apparatuur, werk- en opbergruimte. Vivian Reijs gaat met een vriend, familielid of partner die deze kookliefhebber wil verrassen flink aan de slag in het huis. Met behulp van een klusteam toveren zij de oude kookplek om in een echte droomkeuken. Het hoogtepunt volgt na een dag hard werken: de eigenaar van de nieuwe keuken kan zijn geluk niet op als hij zijn opgeknapte ruimte in huis betreedt.

Kookworkshop

Tijdens de keukenmetamorfose krijgt de hobbykok ondertussen in de keuken van een topchef een kookworkshop, zodat hij of zij straks in de gloednieuwe keuken een culinair gerecht op tafel kan zetten. De professionele koks laten zien hoe je thuis optimaal gebruikt kunt maken van je kookruimte en zo heerlijke maaltijden bereidt. Enkele chef-koks met een Michelin-ster die hun medewerking verlenen, zijn René Brienen, Alain Alders, Timo Munts en Dick Middelweerd.

Vivian Reijs

Voor presentatrice Vivian Reijs kwam het programma op een perfect moment. Vivian: “Fix this Kitchen is een heel inspirerend programma als je een nieuwe keuken wilt aanschaffen. In het programma komen betaalbare keukens voorbij met de meest uiteenlopende stijlen, maar ook slimme, praktische oplossingen. Ik ben zelf net verhuisd en heb tijdens de opnames heel veel nieuwe ideeën opgedaan. Ik ben zelfs handig geworden in het monteren van dingen die ingewikkeld lijken, maar eigenlijk heel simpel zijn!”

Fix this Kitchen is een succesvol Amerikaans tv-format en komt tot stand in samenwerking met SBS 6, IKEA, MEC/GroupM Entertainment en wordt geproduceerd door Telegraaf Video Media.

Fix this Kitchen

Vanaf zondag 15 april om 17.30 uur bij SBS 6
www.sbs6.nl/fixthiskitchen