Navigatie

Fans strijden om privéoptreden van bekende artiesten

Gepubliceerd op woensdag 29 februari 2012 om 10:12u

Reality spelprogramma Je idool op het spoor bij SBS 6


In het nieuwe programma Je idool op het spoor maken fans kans hun grootste droom uit te laten komen: een privéoptreden van hun grote idool. Wekelijks gaan twee koppels de strijd met elkaar aan. Tijdens een spannende speurtocht op en rond het spoor spelen zij spellen waarmee zij informatie moeten verzamelen over de geheime eindlocatie waar het optreden dezelfde dag nog plaatsvindt. Onder andere Nick & Simon, Gerard Joling, Gers Pardoel, LA The Voices en Jeroen van der Boom zijn in het programma te zien. Viktor Brand en Tooske Ragas presenteren Je idool op het spoor, dat vanaf zaterdag 31 maart om 19.00 uur wekelijks bij SBS 6 te zien is.

De koppels die deelnemen aan het spelprogramma zijn of zelf fan van een Nederlandse artiest of gaan de strijd aan voor een dierbare die megafan is en een onvergetelijke ervaring verdient. De treinen en stations van Nederland vormen het decor voor dit reality spelprogramma. Deuren die voor de gewone reiziger gesloten blijven, gaan voor de strijdende teams open. Op bijzondere plekken gaan zij fysieke en mentale uitdagingen aan die hen dichterbij hun idool moeten brengen dan ooit tevoren. Tooske Ragas en Viktor Brand begeleiden ieder een koppel.

Cryptische aanwijzingen en clou’s

De twee teams krijgen onderweg via de iPad cryptische aanwijzingen van hun idool over het te volgen traject naar de geheime locatie waar het privéoptreden plaatsvindt. Maar het ontcijferen van deze aanwijzingen is niet de enige uitdaging. Onderweg spelen zij verschillende spellen waarmee ze clou’s kunnen verdienen over de vindplek van de sleutel van de eindlocatie. De teams gaan onder tijdsdruk fysieke uitdagingen aan en lossen mentale breinbrekers op. Wie goed gebruik weet te maken van de hulp van de medewerkers op de stations en zoveel mogelijk clou’s weet te verzamelen, heeft de grootste kans op het vinden van de sleutel.

De ontknoping is niet alleen spannend voor de koppels, maar ook voor de familieleden en vrienden van beide teams die op de eindlocatie op hen zitten te wachten. Het koppel dat de sleutel als eerste vindt, kan direct samen met hen genieten van het privéoptreden van hun idool.

Je idool op het spoor is een samenwerking tussen SBS 6, NS en MasMedia.

Vanaf zaterdag 31 maart wekelijks om 19.00 uur bij SBS 6