Navigatie

Bijzondere uitdaging voor dertien bekende schatzoekers

Gepubliceerd op woensdag 07 maart 2012 om 9:46u

Erik van der Hoff presenteert De Schat van De Oranje


Verschillende bekende Nederlanders gaan in het nieuwe SBS 6-programma De Schat van De Oranje op zoek naar een waardevolle VOC-schat. De deelnemers moeten flink puzzelen en speuren om informatie over de locatie van de schat te verzamelen, maar ook tactisch spelen. Met wie deel je je informatie en met wie niet? Wat is jouw kennis waard en wie kun je vertrouwen? Elke week moet er na de eliminatieronde iemand naar huis. Na tien weken schatzoeken spelen drie mensen de finale waarin de slimste schatgraver 35.000 euro wint. De Schat van De Oranje wordt gepresenteerd door Erik van der Hoff en is vanaf vrijdag 30 maart om 20.30 uur te zien bij SBS 6.

In het jaar 1604 vertrekt een Hollandse vloot van de VOC richting Indië om de lucratieve specerijenroute te veroveren op de Portugezen. In een heroïsche strijd wordt de hele Hollandse vloot verwoest op één schip na: De Oranje. Dit schip weet te ontkomen, maar niet zonder een kostbare schat achter te laten ergens op een eiland in de Golf van Malacca. Nu, ruim 400 jaar later, gaan dertien bekende Nederlanders op zoek naar de schat van De Oranje.

Bekende Nederlanders

De bekende gezichten die de strijd met elkaar aangaan, zijn Emile Ratelband, Babette van Veen, Thomas Berge, Liza Sips, Horace Cohen, Nadia Palesa Poeschmann, Rob Geus, Prinses Inge, Hugo Metsers jr, Euvgenia Parakhina, Mark Huizinga, Marloes Coenen en Janice. Ze worden in twee teams gedropt op het eiland. Door de groeps- en individuele opdrachten te winnen en tactisch te spelen, kunnen de kandidaten steeds dichter bij de kostbare schat komen. Op hun persoonlijke schatkaart houden ze aanwijzingen bij.

Eliminatie

Aan het einde van elke aflevering vindt de eliminatieronde plaats. Beide teams wijzen door middel van een geheime stemming een teamlid aan voor nominatie. De twee genomineerden moeten al hun verzamelde informatie gebruiken om niet naar huis te hoeven. Degene die het verst van de locatie van de schat af zit, moet vertrekken. De gegevens van zijn of haar schatkaart mogen worden overgenomen door de tegenstander die ondanks de nominatie verder mag in het spel. Daarna wordt de kaart verbrand.

Erik van der Hoff

Erik van der Hoff neemt de presentatie van het programma voor zijn rekening. Erik: “Iedereen kent de verhalen van de VOC en het voelt alsof we teruggaan in de tijd. Ik ben gek op geschiedenis en avontuur. Dit programma is natuurlijk één grote belevenis, zowel voor mij om het te maken als voor de schatzoekers om er aan mee te doen. Het wordt een spannende strijd waarin je slim moet spelen en alert moet blijven. Een momentje van onoplettendheid en je bent weg. En natuurlijk is afreizen naar zo’n prachtige locatie ook niet vervelend.”

Credits bijgevoegde foto: Sabine Teerink

De Schat van De Oranje

Vanaf vrijdag 30 maart om 20.30 uur bij SBS 6
www.sbs6.nl/deschatvandeoranje