Navigatie

Tv-hit MasterChef dit najaar terug bij NET 5

Gepubliceerd op woensdag 11 mei 2011 om 11:01u

Nederlandse amateurkoks gaan strijd aan in wereldwijde successhow


Net5 brengt een nieuw seizoen van de Nederlandse versie van de wereldwijde tv-hit MasterChef. Dit najaar worden honderden gespannen amateurkoks uit eigen land keihard getest tijdens verschillende auditiedagen. Uiteindelijk gaan slechts 12 MasterChefs in spe de ultieme kookstrijd met elkaar aan. Zij krijgen de meest onmogelijke opdrachten voor hun kiezen, waarbij ze worden beoordeeld door de onverbiddelijke jury bestaande uit Peter Lute en Alain Caron. De emoties zullen hoger oplopen dan ooit in dit nieuwe seizoen en de kandidaten moeten alles op alles zetten om de prestigieuze titel te winnen. MasterChef is dit najaar te zien bij Net5.

Dat MasterChef hét recept is voor succes bewijst Estéé, de eerste Nederlandse MasterChef uit het vorige seizoen. Estée: “Koken is mijn absolute passie, ik kan er al mijn creativiteit in kwijt en ben 24/7 bezig met eten. MasterChef heeft me een aantal zenuwslopende momenten opgeleverd, maar het winnen ervan was een absolute droom die uitkwam. Het kookboek, de titel MasterChef en de kers op de taart: begin juli open ik mijn eigen restaurant in Arnhem: ‘t Amusement. Door MasterChef heb ik mijn plannen nu al kunnen verwezenlijken!”

Meer laten zien

Van buschauffeurs tot kapsters en artsen; iedereen die droomt van een carrière als professionele chef kan zich net zoals vorig jaar aanmelden. Nieuw in dit seizoen is dat de kandidaten meer van zichzelf gaan laten zien. MasterChef duikt dieper in het leven van de kandidaten. Waar komt hun passie voor koken vandaan en wat heeft ze ertoe bewogen om mee te doen aan deze keiharde en intensieve kookstrijd?

Jury van professionals

De kritische jury is gevormd uit echte professionals. Alain Caron is een veelzijdige autoriteit op kookgebied. Voor zijn werk als culinair journalist heeft hij alle grote sterrenchefs op aarde geïnterviewd. Zijn werk is verschenen in onder andere Volkskrant Magazine, Esquire en Miljonair en daarnaast heeft hij maar liefst zes kookboeken uitgegeven. Caron weet als geen ander wat erbij komt kijken om het tot MasterChef te schoppen. Chef-kok Peter Lute maakt daarnaast deel uit van de jury. Hij heeft zijn eigen LUTE restaurant en ontwikkelde samen met zijn team verschillende succesvolle LUTE-merken, zoals events, een boot, suites en de LUTE box, rootz en een kookstudio.

Inschrijven

Voor iedereen die droomt van een carrière als chef-kok of eindelijk eens dat uitzonderlijke kooktalent wil laten testen door professionals: inschrijven kan via www.net5.nl/masterchef.

MasterChef wordt geproduceerd door Palm Plus Producties.

MasterChef: dit najaar bij Net5.

Voor meer informatie: www.net5.nl/masterchef.