Navigatie

Spanning loopt op in nieuwe Nederlandse MasterChef

Gepubliceerd op woensdag 31 augustus 2011 om 15:03u

500 amateurchefs strijden om felbegeerde plek in de nieuwe reeks


Net5 brengt aanstaande woensdag het nieuwe seizoen van de Nederlandse versie van de wereldwijde tv-hit MasterChef. In de eerste aflevering worden honderden gespannen amateurkoks uit eigen land keihard getest tijdens verschillende auditiedagen. In slechts 45 minuten moeten zij hun ‘signature dish’ bereiden, waarna ze het presenteren aan de jury, bestaande uit Peter Lute en Alain Caron. Met zweet op het voorhoofd, trillende handen en zelfs verbrande vingers vindt dit tafereel plaats, want uiteindelijk gaan slechts 12 MasterChefs in spe de ultieme kookstrijd met elkaar aan. MasterChef is vanaf woensdag 7 september om 21.30 uur te zien bij Net5.

Chef-kok Peter Lute: “In deze nieuwe reeks zijn we meer dan ooit verrast door het talent en de creativiteit van de deelnemers. Ik ben talloze keren echt verbluft geweest door wat ze voor ons hebben bereid. Opvallend is ook dat we dit jaar heel veel jong talent hebben gezien tijdens de auditiedagen, zelfs een twaalfjarig meisje komt voorbij. Ik weet zeker dat de kijker straks net zo verrast zal zijn als ik. Het belooft een spannende reeks te worden!”

EHBO

Ruim 500 fanatieke amateurchefs hebben zich aangemeld voor het nieuwe seizoen van MasterChef. Allemaal hebben zij een persoonlijke reden om mee te doen aan het programma. Zo is er Frits (42), de vloerenlegger. Door lichamelijke klachten is hij in de ziektewet beland en ziet hij MasterChef als een kans om opnieuw te beginnen. De jonge studente tandheelkunde Shemara (21) is bloedfanatiek. Tijdens de audities verbrandt ze zich maar weigert ze te stoppen met koken – totdat de EHBO eraan te pas komt.

Vader als coach

Deelneemster Mignon (18) wordt gecoacht door haar vader, die zelf kok is. Al huilend van de zenuwen presenteert ze haar gerecht aan de jury. Er is ook een oude bekende aanwezig. Job (22) heeft het vorig jaar tot de laatste 25 kandidaten gehaald maar viel af met zijn gerecht. Na een jaar hard oefenen probeert hij opnieuw de jury te overtuigen. Wie van deze amateurs een plek weten te bemachtigen in de nieuwe reeks van MasterChef, is aanstaande woensdag te zien.

Kinderkamp en Concertgebouw

Uiteindelijk gaan slechts 12 MasterChefs in spe de ultieme kookstrijd met elkaar aan. Zij krijgen de meest onmogelijke opdrachten voor hun kiezen, zoals koken voor een kinderkamp, voor honderd gasten van het Concertgebouw en zelfs koken in een buitenlands sterrenrestaurant. Hierbij ze worden beoordeeld door de jury bestaande uit chef-kok Peter Lute en culinair journalist Alain Caron. Maar ook komen er gastjuryleden voorbij, waaronder driesterrenkok Jonnie Boer, de Australische chef John Torode en oud-winnares Estee, om de vaardigheiden van de kandidaten onder de loep te nemen. MasterChef wordt geproduceerd door Palm Plus Producties.

MasterChef: vanaf woensdag 7 september om 21.30 uur bij Net5
Voor meer informatie: www.net5.nl/masterchef