Navigatie

Sol Wortelboer presentator van Peking Express 2012

Gepubliceerd op woensdag 21 december 2011 om 10:23u

Duizenden enthousiaste aanmeldingen voor nieuwe reeks

Sol Wortelboer presenteert de nieuwe reeks van Peking Express. In het avontuurlijke realityprogramma dat dit voorjaar op veler verzoek terugkeert, staat de presentator de zeven Nederlandse duo’s bij die de strijd met elkaar aangaan. De zoektocht naar deze koppels is inmiddels in volle gang: uit de duizenden aanmeldingen die zijn binnengekomen is een selectie gemaakt die het afgelopen weekend is onderworpen aan een grondige en zware casting. En dat is niet voor niets, want alleen de allerbesten mogen deelnemen aan het programma. Peking Express is vanaf dit voorjaar te zien bij Net5.

Presentator Sol Wortelboer is het nieuwe gezicht van Peking Express. Hij treft de kandidaten bij de verschillende proeven en zal de eliminatieronden voor zijn rekening nemen. Sol is erg enthousiast over zijn volgende programma: ‘Ik kan niet wachten om te beginnen! Het is een grote eer en een mooie blijk van vertrouwen dat ik dit waanzinnige programma mag presenteren. Het is toch wel het programma waar elke presentator stiekem van droomt. Peking Express wordt een heerlijk maar vooral heel spannend avontuur waar ik heel veel zin in heb. Mijn tassen zijn bijna gepakt, dus voor mij kan het niet snel genoeg beginnen!

Barre tocht in hoog tempo
Peking Express is een avontuurlijk realityprogramma waarbij zeven duo’s uit Nederland de strijd met elkaar aanbinden tijdens een barre tocht. In hoog tempo liften ze door verschillende verre landen heen en maken ze onderweg kennis met de vele verschillende culturen die de landen rijk zijn. De deelnemende koppels moeten zelf vervoer en een slaapplaats regelen en strijden tegen elkaar in uiteenlopende proeven. Ze krijgen slechts een euro per dag mee waarvan ze rond moeten zien te komen.

De duo’s kunnen in ’t dagelijks leven blind op elkaar vertrouwen, maar stress, de ongewone situatie en de ontbering van de reis zullen het uiterste vergen van hun relatie. Alleen de sterksten en de slimsten hebben kans het einddoel te bereiken. Wie dat zijn, wordt duidelijk vanaf het komende voorjaar.

Peking Express
Dit voorjaar bij Net5.