Navigatie

Oscarwaardige films op donderdagavond van Net5

Gepubliceerd op donderdag 21 april 2011 om 13:51u

Premières van onder andere August Rush en Revolutionary Road


Revolutionary Road © Net5

De donderdagavond van Net5 staat vanaf mei in het teken van Oscarwaardige films. De zender trakteert haar kijkers wekelijks op toptitels, waarvan er veel één of meerdere Oscars in de wacht hebben gesleept. De donderdag wordt onder andere gereserveerd voor American Beauty, A Beautiful Mind en Memoirs of a Geisha, maar ook de premières van August Rush en Revolutionary Road komen voorbij. Met wekelijks een titel van wereldklasse zit de filmliefhebber helemaal goed bij Net5. De donderdagavondfilms van Net5 zijn vanaf 19 mei om 20.30 uur te zien.

Mysterieuze samenzwering

De twee donderdagen in mei zijn gereserveerd voor American Beauty en A Beautiful Mind. In American Beauty speelt Kevin Spacey Lester Burnham. Lester is 42 en zit midden in een midlifecrisis. Hij heeft een saai en depressief leven, tot de komst van een nieuw maar jong buurmeisje daar ineens verandering in brengt. American Beauty ontving maar liefst 5 Oscars, waaronder een voor ‘Beste Film’. A Beautiful Mind vertelt het verhaal van de wiskundige John Forbes Nash (Russell Crowe), die aan schizofrenie lijdt en ook nog eens betrokken raakt bij een mysterieuze samenzwering. Ook deze film is bekroond met vele Oscars: maar liefst 4 in totaal, waaronder wederom een voor ‘Beste Film’.

Première met Dicaprio en Winslet als koppel

Op de donderdagen erna staan wekelijks topfilms op het programma. Zo is een van de avonden gereserveerd voor de tv-première van Revolutionary Road. In deze met een Golden Globe bekroonde film spelen Leonardo Dicaprio en Kate Winslet een jonggetrouwd stel dat niet meer tevreden is en daarom besluit te emigreren. Verder is ook de tv-première van August Rush te zien, waarin het weeskind Evan op zoek gaat naar zijn ouders en er tijdens zijn zoektocht achterkomt dat hij een muzikaal supertalent is. Daarnaast komen ook Dreamgirls, Memoirs of a Geisha, Finding Neverland, Big Fish en Chocolat voorbij.

Donderdagavondfilms: vanaf 19 mei wekelijks om 20.30 uur bij Net5.

Kijk voor meer informatie en de lijst met uitzenddata op www.net5.nl/donderdagavondfilms.