Navigatie

Ongekende kwaliteit in finale van Junior MasterChef

Gepubliceerd op maandag 25 juli 2011 om 10:44u

Kleine kooktitanen strijden om titel én geldprijs


Morgen breekt de spannende finale aan van Junior MasterChef. De twaalfjarige Isabella en de even zo oude Jack hebben zich door alle rondes weten te koken en van de ruim vijfduizend aanmeldingen staan de twee nu als enige in de finale. De eindopdrachten zijn niet de minste, zo moeten ze een gerecht klaar zien te maken dat geserveerd zou kunnen worden in een exclusief restaurant. Daarna krijgen de kleine kooktitanen een opdracht van Adriano Zumbo, een van ´s werelds beste patissiers. Ze moeten een van zijn desserts exact zien na te maken. Wie van de twee kookwonders de meeste indruk op de jury maakt en de titel Junior MasterChef en 15.000 dollar krijgt, is dinsdag 26 juli om 18.30 uur te zien bij Net5.

Geweldig talent

In Junior Masterchef streden kinderen tussen de 8 en 12 jaar tegen elkaar en lieten ze hun geweldige talent zien waarmee ze vele volwassenen uit eerdere edities van MasterChef deden verbleken. De kritische juryleden Gary Mehigan, George Calombaris, Matt Preston en Anna Gare stonden aflevering na aflevering versteld van de gerechten die de kleine kandidaten op tafel toverden. Alle kinderen behaalden een ongekend niveau, maar in de finale is slechts plek voor twee.

Succesvol op Net5

Junior MasterChef is een succes op Net5. Waar andere programma’s een marktaandeel van 4,9% behalen op hetzelfde tijdstip, haalde Junior MasterChef een gemiddeld marktaandeel van 14,0 % in de voor Net5 belangrijke doelgroep Vrouwen 20-34 jaar. De zender is momenteel in gesprek en heeft vergevorderde plannen voor een Nederlandse juniorversie van het programma. De opnamen van de tweede Nederlandse reeks van Masterchef zijn inmiddels achter de rug. Dit seizoen is vanaf woensdag 7 september om 21.30 uur te zien bij Net5.

Junior MasterChef: de finale

Dinsdag 26 juli om 18:30 uur bij Net5.
Voor meer informatie: www.net5.nl/juniormasterchef.