Navigatie

Nieuwe serie Rookie Blue op maandagavond Net5

Gepubliceerd op dinsdag 12 april 2011 om 14:01u

Vijf jonge agenten maken kennis met keiharde realiteit


Net5 komt in mei met Rookie Blue. In deze nieuwe politieserie worden vijf jonge agenten gevolgd die vers van de politieacademie komen. Vanaf hun eerste werkdag krijgen ze te maken met heftige achtervolgingen en komen ze in levensgevaarlijke schietpartijen terecht. Op de politieschool ontstonden er al hechte vriendschappen en de nodige romances, maar hoe houden deze zich staande in de keiharde realiteit? Rookie Blue wordt gezien als de politieversie van Grey’s Anatomy en is vanaf maandag 16 mei om 21.25 uur te zien.

Beginnersfout

In de eerste aflevering gaan de vijf ‘rookies’ Andy, Dov, Gail, Traci en Chris hun eerste werkdag vol vertrouwen tegemoet, maar ze merken al snel dat het er in de praktijk een stuk harder aan toegaat en dat ze nog een hoop moeten leren. De superambitieuze Andy McNally (Missy Peregrym) verknalt meteen op haar eerste dag een maandenlange undercoveroperatie. Iets wat door de agenten die al langer in het vak zitten niet bepaald gewaardeerd wordt. Als Andy vervolgens ook nog eens oog in oog met een gevaarlijke jongeman komt te staan, beseft ze dat de kleinste beginnersfout bloedlinke gevolgen kan hebben.

Transseksueel

Maar ook de andere agenten krijgen het zwaar te verduren. Zo vindt Traci Nash (Enuka Okuma) op een plaats delict een klein jongetje in een kast en moet ze uit zien te zoeken wie hem daar verstopt heeft en met welke reden. Agenten Dov Epstein (Gregory Smith) en Gail Peck (Charlotte Sullivan) brengen hun eerste dag op het bureau door en krijgen te maken met een transseksueel die zij moeten onderzoeken. Ze komen er echter niet uit wie van de twee het onderzoek moet doen, want is de persoon in kwestie nu een man of een vrouw?

Spanning

De ervaren agenten laten geen mogelijkheid onbenut om de beginnelingen duidelijk te maken wat ze van hen vinden. Maar al snel worden de eerste liefdesverhoudingen duidelijk. Zo heeft Traci, de alleenstaande moeder van het stel, in het geheim een relatie met een rechercheur. Luke Callaghan (Eric Johnson) loopt ook al een tijd mee en is een van de weinige rechercheurs die de jonge agenten wel te hulp schiet. Maar van een agente in het algemeen is hij bijzonder gecharmeerd..

Tweede seizoen

De van origine Canadese serie Rookie Blue is net zoals in het thuisland ook in Amerika een succes. De eerste aflevering werd er afgelopen juni uitgezonden en was de beste lancering van een serie van die zomer. In Amerika gaat het tweede seizoen half juni van start.

De eerste beelden van Rookie Blue zijn te zien via www.net5.nl/rookieblue.

Rookie Blue

Vanaf maandag 16 mei elke week om 21.25 uur