Navigatie

Nieuwe afleveringen van topserie The Good Wife

Gepubliceerd op dinsdag 04 januari 2011 om 15:07u

Golden Globe voor hoofdrol Julianna Margulies


NET 5 zendt vanaf aanstaande zaterdag nieuwe afleveringen uit van de Amerikaanse topserie The Good Wife. Hierin speelt Julianna Margulies de hoofdrol van Alicia Florrick, waarvoor ze een Golden Globe ontving. Alicia leidt een rustig leven als moeder en echtgenote van een prominent openbaar aanklager, maar moet haar identiteit als ‘de vrouw van’ inruilen als haar man Peter (Chris Noth) in de gevangenis belandt na een seks- en corruptieschandaal. Alicia pakt uit financiële nood haar oude beroep van advocate weer op en moet zich dubbel bewijzen: ten opzichte van haar competitieve collega’s én tegenover de spottende buitenwereld. The Good Wife is vanaf 8 januari elke week om 21.30 uur te zien.

Terug in de rechtszaal
Alicia Florrick keert na dertien jaar afwezigheid terug in de rechtszaal. Haar oude studievriend Will Gardner (Josh Charles) is inmiddels partner bij het advocatenkantoor waar Alicia onderaan de ladder moet beginnen. Diane Lockhart (Christine Baranski), de toppleiter van de firma, biedt Alicia aan als haar mentor te fungeren. Maar ze merkt al snel dat hier wel wat tegenover staat. Gelukkig vindt Alicia een bondgenoot in Kalinda Sharma (Archie Panjabi), de pittige onderzoeker van het bedrijf.

Achtergrond
The Good Wife is onder andere van de hand van producer Ridley Scott, die ook verantwoordelijk is voor de crimeserie Numb3rs en kaskrakers als Gladiator en Hannibal. Archie Panjabi mocht dit jaar een Emmy Award ophalen voor haar rol in The Good Wife. Hoofdrolspeelster Julianna Margulies, zelf getrouwd met een advocaat, ontving eerder al een Emmy Award voor de rol van verpleegster Carol Hathaway in ER. The Good Wife is in de Verenigde Staten in het najaar van 2009 van start gegaan. Dankzij goede kijkcijfers werd het eerste seizoen verlengd van 13 tot 23 afleveringen en loopt het tweede seizoen inmiddels sinds afgelopen september.

The Good Wife
Vanaf zaterdag 8 januari elke week om 21.30 uur bij Net5
www.net5.nl/thegoodwife