Navigatie

Nieuw programma Ik begin volgt startende ondernemer

Gepubliceerd op vrijdag 18 november 2011 om 16:40u

Ambitieuze durfals geven al hun zekerheden op voor een eigen bedrijf


In het nieuwe Net5-programma Ik begin zetten moedige en passievolle ondernemers alles op het spel voor één doel: het beginnen van een eigen bedrijf. Wat beweegt deze mensen en welke problemen komen zij tegen? Een voor een vertellen ze hun verhaal en zien we al hun up’s en downs. Zo wil Joost een zuiveldrankje op de markt brengen in Kenia, Anne-Linda probeert een kookwinkel op te zetten en Matty & Carmen werken aan een eigen beach-wear label. Zijn ze zo succesvol als in hun dromen of gaat het moeizamer dan gedacht? Ik Begin is vanaf 1 januari om 20.30 uur te zien bij Net5.

Wie droomt er niet van? Eigen baas zijn en van je hobby je werk maken. Vele mensen denken erover na, slechts enkelen durven deze stap te nemen. In het programma Ik Begin staat elke aflevering één ambitieuze ondernemer centraal, die maanden is gevolgd bij de ‘ontdekkingsreis’ van het starten van een eigen onderneming. Het programma laat ook het verhaal achter de ondernemer zien; welk effect heeft het starten van een bedrijf voor een gezinsleven, wat betekent het als je alle zekerheden los moet laten en hoe kom je aan de financiële middelen?

Stoere vrouwen

Matty en Carmen, twee vrouwen van de wereld en single moeders, zetten alles op alles om hun eigen beach-wear label Silk & Beach op te zetten. Gaandeweg loopt hun vriendschap een fikse deuk op en is het maar de vraag of ze genoeg geld bij elkaar krijgen om hun eerste collectie te realiseren. Anne- Linda heeft alle moed verzameld en gaat met passie aan de slag om haar eigen kookwinkel op te zetten. Naast het verkopen van kookproducten geeft ze ook kookworkshops. Een droom die uitkomt, maar niet alles gaat vanzelf. Een gezin combineren met een eigen bedrijf en alles wat daarbij komt kijken, blijkt toch lastiger dan gedacht.

‘Laki Laki’

Joost is nog een durfal die de uitdaging aangaat. Hij heeft zijn baan opgezegd om een zuiveldrankje op de markt te brengen in Kenia. Door het verkopen van zijn yoghurtdrankjes ‘Laki Laki’ aan safaritoeristen hoopt hij zijn eigen inkomen te generen én bij te dragen aan een betere wereld. Een groots project, waarbij zelfs zijn vrouw, die net is bevallen van hun tweede kind, twijfelt. Gaat Joost het redden?

Ik begin vanaf 1 januari om 20.30 uur

Voor meer informatie: www.net5.nl/ikbegin