Navigatie

Net5 steunt de strijd tegen borstkanker met thema-avond

Gepubliceerd op donderdag 08 september 2011 om 15:06u

Renate Verbaan doet verslag van Estée Lauder Pink Ribbon Award Gala


Net5 steunt Stichting Pink Ribbon en daarmee de strijd tegen borstkanker in de maand oktober en met een speciale thema-avond. Op donderdagavond 29 september zal Net5-gezicht Renate Verbaan verslag doen van het Estée Lauder Pink Ribbon Award Gala, waar wordt stilgestaan bij de ziekte borstkanker. Verder zijn de tv-premières van In the land of Women en Style Exposed: Baring it All te zien. Hierin draait het om krachtige vrouwen, die in verschillende stadia van borstkanker in beeld worden gebracht.

Estée Lauder Pink Ribbon Award Gala

Op donderdag 29 september kleurt De Beurs van Berlage roze vanwege het Estée Lauder Pink Ribbon Award Gala. Het gala is een jaarlijks terugkerend evenement op de vooravond van de borstkankermaand en wordt dit jaar gepresenteerd door Leontine Borsato. Honderden genodigden, onder wie vele bekende Nederlanders, zijn hierbij aanwezig. Net5-gezicht Renate Verbaan zal namens de zender verslag doen van deze avond en praat met de aanwezigen.

Thema-avond Net5

Op de thema-avond, donderdag 29 september, zendt Net5 de tv-premières van In the land of Women en Style Exposed: Baring It All uit. In the land of Women vertelt het verhaal van Sarah (Meg Ryan), die net te horen heeft gekregen dat ze borstkanker heeft, dat terwijl haar man vreemd gaat en haar dochters aan het puberen zijn. In Style Exposed: Baring it All worden 4 vrouwen in verschillende stadia van borstkanker gevolgd en gefotografeerd. Deze documentaire toont de impact van kanker op de lichamen van deze vrouwen, maar ook de impact voor hun geliefde. Bovenal laat het zien hoe krachtig deze vrouwen met borstkanker omgaan.

Naast deze avond zal de hele maand oktober het logo van Net5 worden aangepast met het roze lint en zendt de zender testimonials van bekende en onbekende vrouwen uit om aandacht te vragen voor borstkanker.

Pink Ribbon

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Iedere vrouw heeft een kans van 1 op 8 om borstkanker te krijgen in haar leven. Jaarlijks wordt bij ruim 13.000 mensen borstkanker vastgesteld. Het is dan ook van belang om iedereen hiervan bewust te maken. Het Pink Ribbon magazine, gemaakt door Sanoma Media, helpt mee aan deze bewustwording. Dit jaar staat het magazine in het teken van ‘Pink Ribbon Moves’: wat mensen motiveert om in beweging te komen voor Pink Ribbon. Het magazine ligt vanaf 27 september in de winkels.

In the land of Women: donderdag 29 september 20.30 uur
Style Exposed: Baring It All: donderdag 29 september 22.30 uur
Meer informatie: www.net5.nl en www.pinkribbon.nl