Navigatie

Net5 start het nieuwe jaar met: Ik Begin

Gepubliceerd op woensdag 21 december 2011 om 13:58u

Ambitieuze durfals geven al hun zekerheden op voor een eigen bedrijf

Op 1 januari start het nieuwe Net5-programma Ik Begin. Hierin zetten moedige en passievolle ondernemers alles op het spel voor één doel: het beginnen van een eigen bedrijf. Wat beweegt deze mensen en welke problemen komen zij tegen? Een voor een vertellen ze hun verhaal en zien we al hun up’s en downs. Zo wil Joost een zuiveldrankje op de markt brengen in Kenia en Anne – Linda probeert een kookwinkel op te zetten. Zijn ze zo succesvol als in hun dromen of gaat het toch moeizamer dan gedacht? Ik Begin is vanaf 1 januari wekelijks om 20.30 uur te zien bij Net5.

Wie droomt er niet van? Eigen baas zijn en van je hobby je werk maken. Vele mensen denken erover na, slechts enkelen durven deze stap te nemen. In het programma Ik Begin staat elke aflevering één ambitieuze ondernemer centraal, die maanden is gevolgd bij de ‘ontdekkingsreis’ van het starten van een eigen onderneming. Het programma laat ook het verhaal achter de ondernemer zien; welk effect heeft het starten van een bedrijf voor een gezinsleven, wat betekent het als je alle zekerheden los moet laten en hoe kom je aan de financiële middelen?

Aflevering 1: ‘Laki Laki’
Joost is een durfal die de uitdaging aangaat. Hij heeft zijn baan opgezegd om een zuiveldrankje op de markt te brengen in Kenia. Door het verkopen van zijn yoghurtdrankjes ‘Laki Laki’ aan safaritoeristen hoopt hij zijn eigen inkomen te generen én bij te dragen aan een betere wereld. Een groots project, waarbij zelfs zijn vrouw, die net is bevallen van hun tweede kind, twijfelt. Gaat Joost het redden?

Aflevering 2: Kookwinkel
Anne- Linda heeft alle moed verzameld en gaat met passie aan de slag om haar eigen kookwinkel op te zetten. Naast het verkopen van kookproducten geeft ze ook kookworkshops. Een droom die uitkomt, maar niet alles gaat vanzelf. Een gezin combineren met een eigen bedrijf en alles wat daarbij komt kijken, blijkt toch lastiger dan gedacht.

Ik Begin wordt geproduceerd door Niehe Media en is tot stand gekomen in samenwerking met De Goudse Verzekeringen, Strato en Eigenbaas.nl.

Ik Begin
Vanaf zondag 1 januari wekelijks om 20.30 uur bij Net5