Navigatie

Net5 brengt nieuwe serie Pan Am vanaf 26 december

Gepubliceerd op maandag 21 november 2011 om 10:15u

Vier jonge stewardessen op zoek naar avontuur in de jaren ‘60


Vanaf december komt Net5 met Pan Am. Deze serie draait om vier jonge Pan Am-stewardessen die de wereld rondvliegen en allerlei avonturen beleven. Pan Am speelt zich af in de jaren ’60, het begin van de commerciële luchtvaart en de jetset-generatie. Het is de tijd waarin piloten worden gezien als helden en stewardessen als de meest begeerlijke vrouwen ter wereld. Maar achter de schermen spelen ook jaloezie, intriges en zelfs spionage een grote rol. Pan Am wordt ook wel omschreven als de vrouwelijke versie van de serie Mad Men. Net5 start de belevenissen van de Pan Am-stewardessen vanaf maandag 26 december om 21.25 uur.

Begeerd door iedereen

In de moderne jaren ’60 is vliegen de nieuwe vorm van reizen in grote luxe. Pan American Airlines is op dat moment de meest prestigieuze en toonaangevende speler in de markt. Hun vliegtuigen zijn enorm indrukwekkend en de piloten en stewardessen worden begeerd door iedereen. Niet alleen zijn ze jong en knap, maar ook nog eens welgemanierd en intelligent. Boven alles hebben ze een grote drang naar avontuur en willen ze de wereld zien. In de tijd dat vrouwen nog geacht worden voor de kinderen te zorgen, breken deze dames met de tradities en kiezen ze voor een single leven als stewardess. Door te vliegen voor Pan Am maken ze hun dromen waar.

Avontuur op grote hoogte

De rebelse Maggie (Christina Ricci) is zo’n vrouw. Ze heeft er alles voor over om te reizen, maar neemt het ondertussen niet zo nauw met de voorschriften van de luchtvaartmaatschappij. De competitieve Kate (Kelli Garner) wil niet meer in de schaduw van haar jongere en beeldschone zusje Laura staan en is daarom vertrokken van huis. Maar Laura (Margot Robbie) volgt haar voorbeeld op en groeit zelfs uit tot een beroemdheid nadat ze wegloopt op haar huwelijksdag, stewardess wordt en zo de cover van het blad Life haalt. Tenslotte is er de Franse schoonheid Colette (Karine Vanasse), die ook heeft gekozen voor het grote avontuur op nog grotere hoogte.

Maar het is niet alleen rozengeur en maneschijn in de stewardessenwereld. Zo weet de CIA dat stewardessen zonder al te veel controle de hele wereld over vliegen en wordt Kate benaderd om een spion te worden. En als Colette hopeloos verliefd wordt op een getrouwde man, ontdekt ze dat het leven als stewardess ook heel eenzaam kan zijn.

Pan Am: Vanaf maandag 26 december wekelijks om 21.25 uur bij Net5

www.net5.nl/panam