Navigatie

Net5 brengt nieuw programma Next Hair Guru

Gepubliceerd op vrijdag 08 juli 2011 om 15:24u

Topkapper en hoofdredacteur op zoek naar beste haarstylist van Nederland


Net5 brengt dit najaar het nieuwe programma Next Hair Guru. Hierin gaan getalenteerde kappers de strijd met elkaar aan om door te breken als beste haarstylist van Nederland. Met uitdagende opdrachten als celebrity fotoshoots worden ze geprikkeld om alles uit de kast te halen en daarmee de meest creatieve kapsels te creëren. Onder begeleiding van international session stylist Ilham Mestour en bijgestaan door Glamour-hoofdredacteur Karin Swerink kunnen ze hun carrière naar het hoogste niveau tillen. De winnaar krijgt de mogelijkheid in één keer door te breken als haarstylist van de sterren, van modefotoshoots en van reclamecampagnes. Next Hair Guru is vanaf september te zien bij Net5.

Massale auditie

De opnamen voor Next Hair Guru beginnen na dit weekend met een massale auditie. Honderden kappers hebben zich inmiddels opgegeven in de hoop over het talent te beschikken om de absolute top van het vak te halen. Tijdens de audities laten zij zien wat ze in huis hebben. Talent, improvisatie, creativiteit, doorzettingsvermogen maar ook overtuigingskracht: de auditanten moeten alles geven om door te gaan. Alleen de 10 allerbeste kappers gaan door naar de volgende ronde.

Uitdagende opdrachten

Daarna wordt de druk flink opgevoerd. De deelnemers worden onderworpen aan moeilijke tests en krijgen de meest uitdagende opdrachten voor hun kiezen. Zo moeten ze fashionable kapsels creëren voor catwalkshows en de haarstyling verzorgen voor high fashion fotoshoots. Ze worden tijdens deze opdrachten begeleid, geadviseerd maar uiteindelijk ook beoordeeld door Ilham Mestour, een van de beste hairstylisten uit Nederland en Karin Swerink, hoofdredacteur van het blad Glamour. Elke aflevering ziet een kandidaat zijn droom in duigen vallen, totdat er 1 kandidaat overblijft die zich de Next Hair Guru mag noemen.

Ilham Mestour

International session stylist Ilham Mestour mag zich tot de absolute top rekenen. Gedurende de Fashion Weeks in Milaan en Parijs is ze backstage te vinden bij een internationaal team waar ze het haar verzorgt van shows van o.a : Givenchy, Gucci, Kenzo, Dior, V&R, Valentino en Max Mara. Als session stylist werkt Ilham ook met talloze Fashion bladen als Elle, Avant Garde, Marie Claire, Glamour, Esquire, Jackie en Grazia. Hiervoor werkt ze met onder andere internationale modellen als Doutzen Kroes en Ilse de Lange, Yfke Sturm, Thekla Reuten en Victoria Koblenko. Ilham heeft meerdere awardnominaties op haar naam staan en is tot ‘Hairdresser of the Year’ bekroond.

Karin Swerink

Karin Swerink is hoofdredacteur van Hollands Biggest Fashion Magazine Glamour. Onder haar leiding is Glamour uitgegroeid tot het grootste modemaandblad van Nederland. Glamour is bekend door haar spraakmakende events zoals Glamour Stiletto Run, Glamour Detox Your Wardrobe en National Glamour Day. Dit jaar werd Glamour verkozen tot Tijdschrift van het Jaar.

Next Hair Guru wordt geproduceerd door CCCP. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door Keune Haircosmetics.

Next Hair Guru: vanaf september bij Net5.

Voor meer informatie: www.net5.nl/nexthairguru