Navigatie

Net5 brengt Nederlandse versie van Junior MasterChef

Gepubliceerd op woensdag 07 september 2011 om 10:26u

Kleine chefs in spe tonen hun talent in nieuwe kookshow

Junior MasterChef AustralieNet5 komt in november met de Nederlandse versie van Junior MasterChef. In deze kookshow wordt naar jong en gepassioneerd kooktalent gezocht. Vanaf vandaag start de zoektocht naar kinderen tussen de 8 en 12 jaar die Nederland kunnen gaan verbluffen met hun talent. De jury waaraan de kleine kookwonders hun gerechten zullen presenteren bestaat uit culinair journalist Alain Caron en sterrenkok Peter Lute. Zij zijn ook te zien in de reguliere versie van MasterChef, die vanavond start op Net5. Junior MasterChef is vanaf maandag 28 november iedere werkdag om 18:30 uur te zien bij Net5.

Opgeven

Na de Australische versie van Junior MasterChef, die eerder bij Net5 te zien was, is het nu de beurt aan de Nederlandse chefs in spe om zich te bewijzen. Vanaf vandaag kunnen zij zich opgeven via www.net5.nl/juniormasterchef en laten zien welk kooktalent zij in huis hebben. Onder het toeziend oog van de jury worden de kinderen uitgedaagd steeds moeilijkere gerechten te bereiden om zo uit te groeien tot een ongekend niveau. Uiteindelijk wordt één kandidaat tot winnaar uitgeroepen. Deze deelnemer mag zich de eerste Junior MasterChef van Nederland noemen.

MasterChef voor volwassenen

Voordat de jongere generatie zich dit najaar gaat bewijzen, is het vanavond eerst tijd voor de reguliere versie van MasterChef. In de eerste aflevering worden honderden gespannen Nederlandse amateurkoks getest tijdens verschillende auditiedagen. In slechts 45 minuten moeten zij hun ‘signature dish’ bereiden, waarna ze het presenteren aan de jury, bestaande uit Peter Lute en Alain Caron. Met zweet op het voorhoofd, trillende handen en zelfs verbrande vingers vindt dit tafereel plaats, want uiteindelijk gaan slechts 12 MasterChefs in spe de ultieme kookstrijd met elkaar aan.

Junior MasterChef

Vanaf maandag 28 november iedere werkdag om 18:30 uur.
Voor meer informatie: www.net5.nl/juniormasterchef.