Navigatie

Net5 brengt kookhit MasterChef: met Gordon Ramsay

Gepubliceerd op vrijdag 06 mei 2011 om 14:10u

Topkok ook terug met nieuwste seizoen van Hell’s Kitchen


Net5 komt vanaf woensdag 11 mei met MasterChef: met Gordon Ramsay. MasterChef is dé talentenjacht voor amateurkoks over de hele wereld. Het programma is inmiddels in 145 landen uitgezonden en meer dan 20 landen hebben een eigen versie gemaakt. In deze Amerikaanse versie waar tienduizenden aanmeldingen voor binnenkwamen, maakt topkok Gordon Ramsay deel uit van de driekoppige jury waaraan amateurkoks diverse maaltijden moeten presenteren. De grofgebekte Ramsay staat vooral bekend om de brute wijze waarop hij met mensen omgaat, maar in MasterChef: met Gordon Ramsay verrast hij vriend en vijand op dit gebied. Aansluitend start een gloednieuw seizoen van Gordon Ramsay’s Hell’s Kitchen, waarin zestien ambitieuze kandidaten strijden om een droombaan als chef-kok in een toprestaurant. De nieuwe woensdagavond van Net5 gaat op woensdag 11 mei om 20.30 uur van start.

Keiharde en onverbiddelijke jury

In MasterChef: met Gordon Ramsay zijn de emoties en de concurrentie zijn sterker dan ooit. Honderd mannen en vrouwen met een grote passie voor koken gaan de strijd met elkaar aan, waarna 30 kandidaten doorgaan naar de volgende ronde. De jury, bestaande uit wijnmaker en restaurateur Joe Bastianich, viersterrenchef Graham Elliot Bowles en uiteraard topkok Gordon Ramsay is keihard en onverbiddelijk en beoordeelt de amateurs op stressbestendigheid, vaardigheid en creativiteit. Gordon Ramsay blijft in deze reeks opvallend mild, maar de koks in spé krijgen evengoed de meest moeilijke opdrachten voor hun kiezen en moeten dus alles op alles zetten om in de strijd te blijven.

Imponeren met specialiteit

Daarna begint een nieuw seizoen van Gordon Ramsay’s Hell’s Kitchen. In de eerste aflevering blijven na een zenuwslopende selectieronde slechts 16 kandidaten van de in totaal 10.000 aanmeldingen over. Zij worden geblinddoekt naar het prestigieuze restaurant gebracht waarvan een van hen uiteindelijk chef-kok zal worden. Maar daarvoor zullen ze Ramsay eerst moeten imponeren met hun specialiteit, die ze binnen 45 minuten moeten klaarmaken. Bij het beoordelen van de gerechten blijkt al snel dat Ramsay precies doet waar hij bekend om staat: hij scheldt zijn personeel zonder problemen de huid vol, beledigt ze tot op het bot, ontslaat ze voor een kleine misstap op staande voet en is onvermurwbaar. De kandidaten maken sneller dan ze lief is, kennis met enkele van deze beruchte eigenschappen.

MasterChef: met Gordon Ramsay & Gordon Ramsay’s Hell’s Kitchen

Vanaf woensdag 11 mei wekelijks om 20.30 uur en om 21.30 uur.
www.net5.nl/gordonramsayshellskitchen en www.net5.nl/masterchefmetgordonramsay