Navigatie

Moordvrouwen vertellen hun verhaal bij Net5

Gepubliceerd op vrijdag 01 april 2011 om 15:58u

Onthullende portretreeks van de hand van Jessica Villerius


Net5 komt in mei met de onthullende portretserie Moordvrouwen. In deze vierdelige reeks staan Nederlandse vrouwen centraal die iemand hebben vermoord. Elke aflevering vertelt een vrouw haar kant van het verhaal van de moord die ze heeft gepleegd en via reconstructiebeelden is te zien hoe het zover heeft kunnen komen. De reeks is gemaakt door Jessica Villerius. Zij maakte eerder indringende reportages over anorexia (Vel over probleem), eerwraak (Code Rood: Eerwraak) en de vraagtekens die er rond het verhaal van Maria Mosterd ontstonden (Het exclusieve verhaal van een loverboy). Moordvrouwen is vanaf maandag 9 mei wekelijks om 22.20 uur te zien bij Net5.

Levensgroot trauma

In de eerste aflevering vertelt Willeke M. haar verhaal. In haar turbulente jeugd belandde ze op zevenjarige leeftijd in een ongekend horrorscenario. Ze spreekt over hoe ze zowel geestelijk als lichamelijk werd mishandeld door haar moeder en later door haar werd ‘verkocht’ aan pedofielen. Haar jeugd levert Willeke een levensgroot trauma op. Ze belandt van de ene gewelddadige relatie in de andere en kan de cirkel van geweld niet doorbreken.

Messteken

Als haar oudste dochtertje wordt verkracht is voor Willeke de maat vol. Ze wil niet het risico lopen dat deze man haar dochter ooit weer zal aanraken en dus brengt ze hem om het leven met vele messteken. Ze krijgt hiervoor twaalf jaar gevangenisstraf. Inmiddels is Willeke weer vrij.

Jessica Villerius

Moordvrouwen is gemaakt door Jessica Villerius en haar team. Jessica is onder andere verantwoordelijk voor de docu’s Vel over Probleem, Het exclusieve verhaal van een Loverboy, Code Rood: Eerwraak, Wortels van het Kwaad, berichten van Dutroux en Glenn Helder: C’est la vie Deze laatste documentaire heeft een IDFA-nominatie in de wacht gesleept.

Moordvrouwen

Vanaf maandag 9 mei iedere week om 22.20 uur bij Net5.
Voor meer informatie: www.net5.nl/moordvrouwen.