Navigatie

Koken voor kinderen a.s. woensdag in MasterChef

Gepubliceerd op maandag 19 september 2011 om 15:16u

Inmiddels honderden aanmeldingen voor Junior MasterChef


In de komende aflevering van MasterChef krijgen de deelnemers wel heel kritische eters voor hun kiezen. Midden in de bossen moeten zij namelijk koken voor een kinderkamp. De 10 overgebleven kandidaten worden in twee groepen verdeeld en moeten een hoofdgerecht en een dessert bedenken waarmee ze zoveel mogelijk van de kinderen weten te overtuigen. De kinderen mogen namelijk zelf kiezen bij welk team ze willen eten. De gerechten moeten echter ook nog eens gezond zijn. Wie van de teams weet deze opdracht te winnen? MasterChef is aanstaande woensdag 21 september om 21.30 uur te zien bij Net5.

Kleur bekennen

Koken voor een grote groep kinderen is geen gemakkelijke opdracht, bewijst de komende aflevering van MasterChef. De twee teams –rood en blauw- krijgen €500 boodschappengeld en bedenken en bereiden een hoofdgerecht en een dessert voor de kleintjes. Het is aan de kinderen om te kiezen bij welke kleur ze hun hoofdgerecht en hun toetje halen. Het team met de meest uitgegeven bordjes is de winnaar.

Menukaart op een schoolbord

Het blauwe team bestaat uit Manfred, Job, Shemara, Raoul en Bianca. Joerie, Sacha, Elsbeth, Mignon en Gustaaf pakken de rode schorten. Van beide teams scheuren twee deelnemers naar de supermarkt, terwijl de achtergebleven drie teamleden zich storten op het maken van een aantrekkelijke menukaart op een schoolbord en het vrolijk decoreren van hun buffet in de kleuren rood en blauw. Zodra de boodschappen er zijn, hebben zij slechts een uur de tijd om te koken…

Aanmeldtermijn Junior MasterChef vervroegd gesloten

Dat kinderen en MasterChef een goede combinatie zijn, blijkt wel uit de vele aanmeldingen die Net5 inmiddels ontvangen heeft. Eerder deze maand kondigde Net5 aan met een Nederlandse versie van Junior MasterChef te komen. Inmiddels hebben zich honderden kleine kookwonders aangemeld voor de audities. De aanmeldtermijn is om deze reden vervroegd gesloten.

MasterChef: aanstaande woensdag 21 september om 21.30 uur bij Net5

Voor meer informatie: www.net5.nl/masterchef.