Navigatie

Klusstrijd Het Blok barst los op Net5

Gepubliceerd op dinsdag 02 augustus 2011 om 13:16u

Kandidaten gaan volledig ‘back to basic’ in nieuw seizoen
De populaire klusstrijd Het Blok is dit najaar wegens succes terug op Net5. Deze editie gaat helemaal ‘back to basic’ en bevat alle vertrouwde ingrediënten: vier liefdeskoppels, lange klusnachten, slopende weekenden, harde deadlines en verrassende opdrachten. Dit alles zorgt voor de zwaarste kluswedstrijd van Nederland. De presentatie is in handen van Erik van der Hoff. Het Blok is vanaf woensdag 31 augustus om 20.30 uur te zien op Net5.

In Het Blok hebben vier uitgesproken stellen elf weken de tijd om vier appartementen met een beperkt budget volledig te renoveren en in te richten. Gedurende deze tijd klussen ze dagelijks aan hun appartement, slapen hier en gaan daarnaast ook gewoon naar hun werk. In de voorgaande seizoenen bleek deelname allesbehalve een gemakkelijke opgave te zijn. De stellen die dit jaar de uitdaging aangaan zijn:

Astrid (38) & Stefan (38)

Dit fanatieke stel gaat absoluut voor de winst. In het dagelijks leven hebben ze alles voor elkaar; succesvolle carrières, twee kinderen en een mooi huis. In dit huis hebben ze de nodige kluservaring opgedaan, dat ze nu kunnen gebruiken in Het Blok. Het kan er tussen hen heftig aan toe gaan tijdens het klussen, maar dit is gewoon hun manier van communiceren. Astrid en Stefan zijn echte gezinsmensen en het gemis van hun kinderen wordt voor dit stel misschien wel de zwaarste beproeving van Het Blok.

Suzanne (23) & Krijn (35)

Suzanne en Krijn zijn drie jaar samen en goed op elkaar ingespeeld. Ze zijn bijzonder aan elkaar gewaagd, super sportief en verliezen is voor hen absoluut geen optie. Suzanne is bloedfanatiek en een echte doorzetter. Deze eigenschappen heeft ze dan ook hard nodig om haar gebrek aan kluservaring te compenseren. Gelukkig kan Krijn wel goed klussen. Hij heeft hun appartement helemaal zelf verbouwd. Beiden denken Het Blok te gaan winnen op doorzettingsvermogen en intelligentie.

Kim (24) & John (26)

Kim en John zijn drie jaar bij elkaar en wonen nu anderhalf jaar samen. Ze hebben twee appartementen helemaal ingericht en gestyled. Ze houden van knutselen en creatief bezig zijn en hebben veel gevoel voor styling, maar van het echte verbouwingswerk hebben ze nog geen kaas gegeten. Toch denken ze zeker te weten met hun creativiteit Het Blok te gaan winnen.

Thom (30) & Wim (40)

Deze heren hebben elkaar twaalf jaar geleden leren kennen. Samen hebben ze drie huizen helemaal verbouwd. Ze denken dan ook een goede kans te maken om Het Blok te winnen. De heren vormen een ijzersterk team: Thom is de ‘motivator’ en Wim de ‘harde werker’. Ze zijn echte levensgenieters, dol op theater en gezelligheid met vrienden. Maar of ze het in Het Blok ook zo gezellig weten te houden?

Het Blok

Vanaf woensdag 31 augustus om 20.30 uur te zien op Net5.