Navigatie

Kinderen verbluffen de jury in Junior MasterChef

Gepubliceerd op vrijdag 28 oktober 2011 om 15:07u

8 tot 12-jarigen maken onder andere duif, coquilles en parelhoen

Vanaf maandag 28 november laten kinderen tussen de 8 en 12 jaar hun kooktalent zien in het nieuwe programma Junior MasterChef. Dat MasterChef en kinderen een goede combinatie is, blijkt wel uit de culinaire hoogstandjes die de kinderen bereiden. Tijdens het programma krijgen de kleine kookwonders pittige opdrachten voorgeschoteld, maar ze laten zich niet uit het veld slaan en verbluffen de jury met onder andere duif, coquilles en parelhoen. Junior MasterChef is vanaf 28 november elke werkdag om 18.30 uur te zien bij Net5.

Pittige opdrachten

In het programma krijgen de kinderen elke keer pittige opdrachten voorgeschoteld; van het maken van hun lievelingsgerecht onder tijdsdruk tot de geheimzinnige mystery box, waarbij de kinderen een gerecht moet maken van de ingrediënten die in de box zitten. De kooktalentjes bewijzen zich keer op keer. Zo trakteert de 12-jarige Quinten de jury op Anjou duif met groene asperges en gedroogde cantharellen en verrast de 8-jarige Bo iedereen met een echte klassieker: ceasar salade met een gepocheerd ei. De kinderen worden geïnspireerd door hun grootouders of ouders, maar ook experimenteren staat hoog op het lijstje.

Grote verrassing

De kinderen presenteren hun gerechten aan de kritische jury die bestaat uit culinair journalist Alain Caron en sterrenkok Peter Lute. Zij staan versteld van de hoge kwaliteit en creativiteit van de kinderen. Peter geeft aan: “Er zitten veel talenten tussen. Door hun fantasie maken ze verrassende gerechten, vaak nog beter dan volwassenen. Echt ongelofelijk.” Peter bepaalt samen met Alain wie zich als eerste Junior MasterChef van Nederland mag noemen. De winnaar krijgt niet alleen deze titel, maar ook een jaar lang gratis toegang met het hele gezin voor Disneyland Parijs.

Junior MasterChef

Vanaf 28 november elke werkdag om 18:30 uur bij Net5
Meer informatie: www.net5.nl/juniormasterchef