Navigatie

Jong verbluffend kooktalent in Junior MasterChef

Gepubliceerd op dinsdag 28 juni 2011 om 9:53u

Kinderen bereiden op ongekende wijze topgerechten

Net5 komt in juli met de nieuwe reeks Junior MasterChef. In deze Australische afvalrace wordt naar jong en gepassioneerd kooktalent gezocht. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar strijden tegen elkaar en laten hun ongekende talent zien waarmee ze vele volwassenen uit eerdere edities van MasterChef doen verbleken. De jonge chefs in spe doen er alles aan om indruk te maken op de kritische juryleden Gary Mehigan, George Calombaris, Matt Preston en nieuwkomer Anna Gare. Uiteindelijk bepalen zij wie zich Junior MasterChef van Australië mag noemen. Junior MasterChef is vanaf 4 juli iedere werkdag om 18:35 uur te zien bij Net5.

Ongekend niveau

Na MasterChef UK, waarin bekende Engelsen de strijd met elkaar aangingen, is het nu de beurt aan de nieuwe generatie Australische chefs. De uitdagingen die deze jonge kooktalenten krijgen, zijn gelijk aan die van hun oudere collega’s en dit gaat ze verbazingwekkend goed af. Onder het toeziend oog van de jury groeien de kinderen tot een ongekend niveau en wordt er één kandidaat tot winnaar uitgeroepen. Deze deelnemer mag zich de eerste Junior MasterChef van Australië noemen en wint maar liefst 15.000 dollar.

Aflevering 1

Uit de ruim 5000 aanmeldingen zijn vijftig talentvolle, jeugdige koks gekozen die een plekje in de top twintig kunnen veroveren. Om zich te kwalificeren moeten de kinderen in korte tijd een internationaal gerecht bereiden. Ze gaan direct hard aan de slag met de door de jury geselecteerde ingrediënten. De jury valt in de ene verbazing na de andere wanneer de kleine kandidaten verbluffende gerechten op tafel toveren. Van geitenkaaskussentjes met een glazuur van balsamico, ricotta gnocchi met een saus van aubergine tot een verschrikkelijk moeilijk te maken croquembouche; alles komt voorbij in Junior Masterchef.

Junior MasterChef

Vanaf maandag 4 juli dagelijks om 18.35 uur.
Voor meer informatie: www.net5.nl/juniormasterchef.