Navigatie

Finaleweek Junior MasterChef a.s. maandag van start

Gepubliceerd op vrijdag 16 december 2011 om 15:05u

Herman den Blijker en François Geurds worden ingezet als hulpjes

De allerbeste zes Chef-koks in spe gaan het tegen elkaar opnemen in de spannende finaleweek van Junior MasterChef. De kleine kookwonders worden groots op de proef gesteld met verschillende opdrachten zoals het bereiden van een drie-gangen Kerstmenu. De kookwonders worden bijgestaan door o.a. Herman den Blijker en François Geurds. Elke dag zal een kandidaat deze spannende wedstrijd moeten verlaten, totdat dé Junior MasterChef overblijft. De finaleweek van Junior MasterChef is te zien van maandag 19 tot en met vrijdag 23 december elke dag om 18.30 bij Net5.

Uit vele kandidaten zijn de zes allerbeste kookwonders overgebleven. Zij mogen zich in de spannende finaleweek gaan bewijzen aan de juryleden Peter Lute en Alain Caron. Dat wordt niet makkelijk. De junior koks worden uitgedaagd met verschillende opdrachten. Zo gaan ze experimenteren met de moleculaire keuken, krijgen ze verrassende smaaktesten voor hun kiezen en reizen ze af naar Frankrijk om daar in een heel speciaal restaurant te gaan koken.

Op vrijdag krijgen de laatste twee finalisten de opdracht om onder tijdsdruk een compleet drie-gangen Kerstmenu te bereiden. Maar de kleine kookwonders hoeven dit niet helemaal alleen te doen. Ze mogen top-chefs Herman den Blijker en François Geurds inzetten als hulpjes om bijvoorbeeld te helpen met snijden, bakken of wassen. Welke finalist overtuigt de juryleden met zijn of haar eigen drie-gangen Kerstmenu? De winnaar krijgt als eerste de titel Junior MasterChef en een jaar lang toegang met het hele gezin voor Disneyland Parijs.

Junior MasterChef Finaleweek
Maandag 19 tot en met vrijdag 23 december elke dag om 18.30 bij Net5.