Navigatie

Anna en Yvette centraal in Beauty & the Beast

Gepubliceerd op dinsdag 15 maart 2011 om 10:28u

Hoe reageren deze twee tegenpolen op elkaar?


In de tweede aflevering van Beauty & the Beast: Schoonheid zit van binnen staan Anna en Yvette centraal. Anna is geobsedeerd door haar uiterlijk en shopt regelmatig rond in de wereld van de plastische chirurgie. Yvette is een nuchtere Noord-Hollandse van 29 jaar oud en leidt aan neurofibromatose, een aandoening waarbij tumoren op haar zenuwen groeien. Hoe reageren deze tegenpolen op elkaar en wat kunnen ze van elkaar leren wanneer zij inzicht in elkaars leven krijgen? Beauty & the Beast: Schoonheid zit van binnen met Anna en Yvette is aanstaande zondag 20 maart om 21.30 uur bij Net5 te zien.

De 23-jarige Irakees-Armeense doet er alles aan om haar schoonheidsideaal te bereiken: donker haar, volle lippen, lichte huid en lichte ogen. Zo draagt Anna kleurlenzen en heeft ze hairextensions. Ze wil uiterlijke perfectie bereiken en plastische chirurgie is dan ook absoluut geen grote stap voor haar. Zo heeft ze kuiltjes in haar wangen laten aanbrengen en ondergaat ze de nodige botoxbehandelingen.

Yvette’s aandoening – neurofibromatose – uit zich in haar gezicht. Ze is zes keer in haar leven geopereerd en gaat jaarlijks door de scan om de ontwikkeling in de gaten te houden. Ondanks haar aandoening is Yvette heel positief ingesteld. Ze heeft een hoop lol in haar leven en is van mening dat als je jezelf accepteert, je dat ook uitstraalt en zo meer geniet van het leven.

Wanneer ze Anna ontmoet is ze dan ook verbaasd over het gemak waarmee Anna al op haar achttiende de weg naar de plastische chirurg heeft gevonden. Anna neemt Yvette mee naar de Oosterse Markt in Beverwijk. Op de markt haalt Anna haar speciale make-up, laat ze haar wimpers verlengen en ondergaat ze nog wat andere cosmetische behandelingen. Yvette neemt Anna op haar beurt mee naar haar vader en zusje, die hun geheel eigen kijk hebben op plastische ingrepen. Op de laatste dag wordt duidelijk of Anna wat van deze dagen heeft opgestoken en of haar ideeën over haar schoonheidsideaal zijn veranderd.


Beauty & the Beast: Schoonheid zit van binnen: aflevering 2

Zondag 20 maart om 21.30 uur bij Net5
www.net5.nl/beautyandthebeast